Vdolky s tvarohem a povidlím

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kynuté vdolky… určitě mi dáte za pravdu, že když jsou dobře udělané, je to nebe v puse :). Já jsem je doma slibovala delší dobu a tak jsem konečně podlehla tlaku okolí a výsledek vidíte sami (mňam!). Jsou nadýchané, měkké a vláčné. Tak se kynutého těsta nebojte a určitě je taky udělejte, jsou skvělé. 

RECEPT a co na něj budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
65 g cukru
1/2 kostičky droždí (cca 20 g)
55 g rozpuštěného másla
250 ml mléka
1 vejce a 1 žloutek
špetka soli
pokud chcete můžete přidat do těsta lžíci rumu
povidla
125 g měkkého tvarohu
125 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
tvaroh ke strouhání

POSTUP

  1. Nejprve si připravte kvásek. Do misky dejte droždí s 1 lžičkou cukru, přidejte 100 ml vlažného mléka a 1 lžíci polohrubé mouky. Vše promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
  2. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte zbytek cukru, vejce se žloutkem, zbytek vlažného mléka, vlažné rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujte hladké nelepící těsto.
  3. Přikryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě kynout cca 45-55 minut.
  4. Z vykynutého těsta vyválejte na pomoučněném vále plát silný 1,5 cm. Pomocí většího vykrajovátka nebo hrnku vykrajujte kolečka, která ještě přikryjte utěrkou a nechte 25 minut odpočívat.
  5. Ve vyšší pánvi rozpalte olej. Než vdolek vložíte do oleje, udělejte do něj palcem důlek. Poté osmažte z obou stran.
  6. Vdolky potřete povidlím, posypte nastrouhaným tvarohem a ozdobte zakysanou smetanou smíchanou s tvarohem a 2 vanilkovými cukry.

B.

TIP pro Vás: Často mi chodí dotazy, kde sehnat hezké nádobí, především pak talíře… můj tip je Bella Rose. Mají velký a opravdu krásný výběr, tak se k nim určitě koukněte a věřím, že si něco vyberete :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 komentáře: „Vdolky s tvarohem a povidlím

  1. Dobrý den,dnes jsem dělala kobliky podle Vašeho receptu a jsou naprosto luxusní ,lepší jsem nejedla a jiné už dělat nebudu…děkuji moooc za inspiraci tesim se na další recepty od Vas😊👍🍀🌺

    To se mi líbí

Napsat komentář