Kynutí šneci s jahodami

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Další varianta kynutých šneků je tady :). Tentokrát se sladkýma jahodama.

Pokud se bojíte kynutého těsta, tak zrovna u tohoto receptu se bát určitě nemusíte :). Těsto Vám krásně vyběhne (zvolte proto větší mísu) a nemusíte nutně volit jahodovou náplň… Je to jako vždy, jen na Vás a Vaši chuti :).

Recept vznikl ve spolupráci s Bosch. A už příští měsíc se můžete těšit na článek o mých nových kuchyňských spotřebičích 🙂

RECEPT a co na něj budete potřebovat

Na těsto
250 ml vlažného mléka + 2 lžičky na pomazání šneků před pečením
30 g droždí
500 g hladké mouky
50 g cukru krupice
špetka soli
1 vejce + 1 vejce na pomazání šneků před pečením
70 g změklého másla
2 žloutky

Na jahodovou náplň
300 g jahod
50 g cukru krupice
1/2 lžičky bramborového škrobu
2 lžičky citrónové šťávy

POSTUP

  1. Všechny suroviny si vytáhněte z lednice alespoň 30 minut před začátkem pečení.
  2. Začněte tím, že si připravíte kvásek. Do vlažného mléka si rozdrobte droždí, přidejte 20 g cukru, smíchejte a nechte odpočívat cca 10 minut.
  3. Do mísy si mezitím prosejte mousku, přidejte špetku soli a zbytek cukru – vše promíchejte. Poté přilejte kvásek a vše dohromady promíchejte.
  4. K těstu přidejte vejce a 2 žloutky a začněte hníst těsto. Po 5 minutách hnětění na střední rychlost přidejte máslo pokojové teploty a těsto nechte dalších 5 minut hníst na nejvyšší rychlost. Těsto by mělo být hladké a pružné. Poté mísu překryjte potravinovou fólií a nechte těsto kynout 1,5 hodiny.
  5. Zatím, co kyne těsto, připravte si jahodovou náplň. Jahody omyjte, okrájejte a v míse je smíchejte s cukrem, škrobem a citrónovou šťávou. Poté jahody dejte do hrnce a nechte cca 5 minut za občasného promíchání povařit. Jahody po 5 minutách odstavte a nechte zchladnout.
  6. Po vykynutí těsta, si těsto na pomoučněné ploše vyválejte na plát zhruba 30×45 cm velký a na něj dejte jahodovou náplň. Těsto s náplní zaviňte a poté krájejte kousky, které budou mít cca 3 cm. Naskládejte je do pekáčku a nechte je přikryté dokynout 45 minut.
  7. Troubu si rozpalte na 180°C. Šneky pomažte vejcem, které smíchejte se 2 lžícema mléka a dejte péct na 25-30 minut.
  8. Po upečení nechte šneky vychladnout a před podáváním je pocukrujte.

B.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 komentáře: „Kynutí šneci s jahodami

Napsat komentář